Rich kids blues

Stannar hemma från skolan några dagar. Städar mitt rum hundra gånger och dricker litervis med te, missar ett prov och pluggar till ett annat. Köper ny skidhjälm, glasögon och sånt för tusenlappar och bara längtar tills det blir lördag. Nu sitter jag ensam hemma mitt i natten, när mamma är i göteborg och syster hos pojkvännen.

Ligger mellan mina nytvättade lakan, målar ett nytt svart lager på naglarna och står gång på gång utanför port 117 och låter fimphögen växa. Behöver verkligen dethär lovet, verkligen verkligen.

All those streets i've been walking


///

Trött på att ständigt inte räcka till. Går och lägger mig nu och vägrar att vakna.

//

Har suttit med näsan nergrävd i plugg hela helgen, och kvällen. So-prov imorgon, matteprov på torsdag, kemiprov nästa tisdag och bildprov nästa torsdag. Sen sportlov. Frihet. Åre. JAAA
En sak jag hunnit med är att måla min lila vägg vit, det känns himla fint. Väntar mest på att snön faktiskt ska smälta på riktigt och att solen ska lyckas värma oss lite grann iallafall. Än så länge får jag nöja mig med värmen som kommer in genom de stora glasfönsterna i alfaskolans korridorer, tyvärr. Hängde lite med Agnes i lördagskväll/söndagmorgon.

(sinking like a siren that can't swim anymore)

Börjar dagen med att komma 3 minuter för sent till nationella i Svenska. Jag vaknade kvart i åtta och skulle vara i skolan kvart över. Fråga mig inte hur jag lyckades fixa mig på ungefär tio minuter, har superkrafter. Har inte fått ut många ord ur mig idag. Mest varit deprimerad över att jag somnade framför datorn och tvn med tv och musik på igår, och då glömde ladda min iPod vilket är som självmord.

Var på Kungstensgymnasiets öppna hus igår. Blev lite kär i den mysiga skolan som låg precis vid Rådmansgatans tunnelbana och har gymkort på friskis istället för idrott. Och jag behöver bara läsa en kurs matte om jag går där. Och dem bjöd på perfekta gröngula bananer i en skål. Och har exakt samma skolmat som min skola. Något mer jag är kär i är denhär låten.

(INSPO)


(but life's breath like a sun against my head)

Lördagskvällen genom märtas kameralins.

///


(ÄR DET FEST ELLER?)

Märta ville inte skriva någon töntig rubrik så jag tog på mig uppgiften, ciao!

(you can't survive on icecream)

Har spenderat några välförtjänta timmar på waynes vid hötorget, sittandes i fönstret med en smoothie i handen och utan fysikboken. Dem spelade nästan hela Florence+the machines album Lungs på radion också, som menat till mig. Köpte lite smink och nagellack; sånt onödigt som jag alltid lyckas lägga så mycket pengar på varje månad. Jag åkte även på en roadtrip till Bro och hämtade mina skidor ett år försent.

Nu när fysikprovet är in the past gräver jag ner ögonen i SO häftet istället. Och är nervös inför nationella i svenska på tisdag och torsdag nästa vecka, usch! Took some time till att duscha också, och nu sitter jag med en kopp te i handen med tjugo nya svartmålade naglar och luktar grapefruktbodylotion. Scrubs håller mig vaken lite för länge.

RSS 2.0